Επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν αδύνατο να συγκρατήσουν τις τιμές, καθώς το κόστος ζωής συνεχώς αυξάνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέα Ανδριανάκη, ακόμη και στις πιο λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπου προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα, αναμένονται νέες αυξήσεις. Έτσι, το τυλιχτό σουβλάκι θα φτάσει στην Αθήνα τα 4,50 ευρώ και στον Πειραιά τα 4 ευρώ, ενώ στην Καλλιθέα και το Αιγάλεω θα κοστίσει 3,90 και 3,80 ευρώ αντίστοιχα.
Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές είναι ήδη πιο ακριβές, με το σουβλάκι να φτάνει έως και τα 6 ευρώ στα τοπικά σουβλατζίδικα. Οι καταναλωτές παρατηρούν ότι εντός λίγων ετών οι τιμές έχουν διπλασιαστεί, με πολλούς να αναγκάζονται να περιορίσουν τη συχνότητα παραγγελιών ή τις ποσότητες, προκειμένου να προσαρμόσουν το κόστος στη δυνατότητά τους. Πριν από ένα χρόνο, η τιμή του τυλιχτού σουβλακιού στην Αττική κυμαινόταν από 3 έως 3,70 ευρώ, ενώ σήμερα, πριν από τις επερχόμενες αυξήσεις, κυμαίνεται μεταξύ 3,40 και 4,20 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν αδυναμία να κρατήσουν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι και οι καταναλωτές βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται. Πηγή: news.gr