Ο Πέστο ο Βασιλικός Πιγκουίνος που Τρώει 25 Ψάρια την Ημέρα και Σπάει Ρεκόρ Βάρους




Ο Πέστο, ένας νεοσσός βασιλικός πιγκουίνος που ζει στο ενυδρείο Sea Life της Μελβούρνης στην Αυστραλία, έχει τραβήξει την προσοχή με το ασυνήθιστο μέγεθός του. Σε μόλις 9 μήνες ζωής, ζυγίζει 23,5 κιλά, υπερβαίνοντας τον συνδυασμένο βάρος των γονέων του, Τάνγκο και Χάντσον, που είναι περίπου 11 κιλά ο καθένας.

Η επικεφαλής φύλακας των πιγκουίνων, Έμιλι Θόρντον, εξηγεί ότι ο Πέστο τρώει καθημερινά μέχρι και 25 ψάρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι το μέγεθός του θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επιπλέον, η πυκνότητα των πούπουλων του είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, κάτι που επιτρέπει στους νεοσσούς να αντέχουν τις ψυχρές θερμοκρασίες της Ανταρκτικής. Το αυξανόμενο βάρος του τον καθιστά τον μεγαλύτερο βασιλικό πιγκουίνο που έχουν δει ποτέ οι υπεύθυνοι του ενυδρείου.

Ο Πέστο έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές στα κοινωνικά δίκτυα, με την ιδιαίτερη, στρογγυλή σιλουέτα του και το χοντρό, καφέ φτέρωμα να τον ξεχωρίζει από τους άλλους πιγκουίνους. Είναι επίσης πολύ κοινωνικός και φιλοπερίεργος, αλληλεπιδρώντας εύκολα με τους άλλους πιγκουίνους και τους υπαλλήλους του ενυδρείου, αν και δεν φαίνεται να κατανοεί τη φήμη του.

Η Θόρντον σημειώνει ότι το μεγάλο μέγεθος του Πέστο μπορεί να οφείλεται και στη γενετική του κληρονομιά, καθώς οι πρόγονοί του ήταν από τους μεγαλύτερους πιγκουίνους που φιλοξενήθηκαν στο ενυδρείο. Σύντομα θα αρχίσει να χάνει τα καφέ βρεφικά του πούπουλα και θα αποκτήσει τη χαρακτηριστική εμφάνιση του ενήλικου βασιλικού πιγκουίνου.

Μια πρόσφατη ανάρτηση στο TikTok, όπου δύο υπάλληλοι χόρευαν μπροστά στον Πέστο, συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια θεάσεις, αποδεικνύοντας την απήχηση του νεοσσού στο κοινό. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του ενυδρείου δυσκολεύονται να μετρήσουν το βάρος του με ακρίβεια, καθώς είναι υπερφυσικά προσανατολισμένος στο φαΐ.

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι ζουν κυρίως στην Ανταρκτική και ο πληθυσμός τους παραμένει σταθερός, με περίπου 1,6 εκατομμύρια ζεύγη να αναπαράγονται κάθε χρόνο. Η Θόρντον ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή δεν έχει επηρεάσει το φυσικό τους περιβάλλον μέχρι στιγμής, προσθέτοντας ότι τον 19ο και 20ό αιώνα οι πληθυσμοί τους είχαν σχεδόν εξαφανιστεί λόγω της ανθρωπογενούς υπερεκμετάλλευσης τους.

Πηγή: news.gr