τελευταίες δημοσιεύσεις

Η Αυλή του Άη Βασίλη στο Αιγίνιο

Η Αυλή του Άη Βασίλη, ξεκίνησε πρώτη φορά το έτος 2000, μετά από πρωτοβουλία των μελών της Φιλαρμονικής Αιγινίου...

Ονομαστήρια Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθόνικου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα...

Στιγμιότυπα από τον Άγιο Αντώνιο Ολύμπου (φωτo)

<!-- Στιγμιότυπα από τον Άγιο Αντώνιο Ολύμπου (φωτo) - Pieria News

Σε δημοπρασία φόρεμα που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φόρεσε στην τελετή των Όσκαρ το 1961

AP Photo/Scott Stewart Το φόρεμα Christian Dior του Marc Bohan που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην 33η τελετή απονομής των Όσκαρ το 1961 βρέθηκε πρόσφατα συσκευασμένο...

Η προεκλογική δραστηριότητα της Μαρίας Μίχου

Τρεις εβδομάδες απομένουν από την στιγμή που ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει για το μέλλον και την πορεία της χώρας. Οι κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα καθορίσουν το κατά πόσο η πατρίδα μας θα βαδίσει στο παραγωγικό αύριο, το οποίο εγγυάται διαχρονικά η Δημοκρατική Παράταξη ή θα αναλωθεί στην αβεβαιότητα των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων, των οποίων οι πολιτικές οδήγησαν σε δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το κοινωνικό σύνολο.

Με το όραμα και την ελπίδα για μια Ελλάδα της προόδου και της ανάπτυξης, αλλά και με γνώμονα έναν τίμιο και υγιή αγώνα, αφηγήματα με τα οποία πορεύτηκε στην πολιτική της διαδρομή, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και εκ νέου υποψήφια, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, συνέχισε και το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου 2023, τις  ομιλίες, ενημερώσεις και επαφές με συμπολίτες μας κατά τις επισκέψεις της σε δημοτικά διαμερίσματα της Πιερίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Μίχου γίνεται δεκτή με ιδιαίτερη θετική αποδοχή και με την πολιτική γνώση και εμπειρία από την πολυετή της διαδρομή, απαντά στις αγωνίες των πολιτών. Είναι η Μαρία η οποία όσο λίγοι στήριξε στα δύσκολα την παράταξη. Προτρέπει, ότι με την δημοκρατική μας συμμετοχή εμείς και μόνο θα φτιάξουμε τη μοίρα του τόπου μας. Διατρανώνει παντού το κυρίαρχο σύνθημα με το οποίο πορεύεται: «Συνεχίζουμε δυναμικά μαζί!»

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, συναντήθηκε με συμπολίτες των Αλωνίων, συζητώντας τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, όπως η έλλειψη κινήτρων για μια ελκυστική και δυναμική ύπαιθρο, η ακρίβεια και  η βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος, σε μια περιοχή που ο καπνός και οι φουντουκιές αποτελούσαν την κυρίαρχη απασχόληση.

Την Κυριακή (23-4-2023) επισκέφθηκε τη Ρητίνη. Και στο ορεινό διαμέρισμα της Κατερίνης οι συμπολίτες γνωστοποίησαν στην κ. Μίχου τα καθημερινά ζητήματα της αγροτιάς, με την πολιτικό να τοποθετείται στα καίρια θέματα της περιοχής γύρω από την γεωργία, κτηνοτροφία, υλοτόμηση, χειμερινό τουρισμό. Παραβρέθηκε δε και στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Την επόμενη ημέρα, τα όσα αποτελούν σημαντικά θέματα της Παραλίας Κατερίνης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους πολίτες της περιοχής καθώς και με  εκπροσώπους του τουρισμού.. Γνωρίζοντας και εδώ τα προβλήματα, η κ. Μίχου τοποθετήθηκε στην αποκατάσταση των φθορών από τη διάβρωση των ακτών, στην αναγκαιότητα παροχής κινήτρων σε τουριστικούς και ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία και τις καταστροφές από τις πολλαπλές πλημμύρες, καθώς και την προοπτική της νέας τουριστικής περιόδου.

Στην Σκοτίνα (25-4-2023), στον παρολύμπιο τόπο όπου οι κάτοικοι ασχολούνται και με τον τουρισμό, αλλά και τον πρωτογενή τομέα, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση στην οποία εξετάστηκαν εκτός από τα  κυρίαρχα ζητήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και την οικονομίας, επίσης και το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε από τις  καταστροφές που υπέστησαν στην παραγωγή τους τα τελευταία χρόνια οι καστανοπαραγωγοί.

Ο Λόφος και η Ράχη στο επίκεντρο των προεκλογικών επαφών και συζητήσεων της κ. Μίχου, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023. Μια ακόμα αγροτική κοινωνία με ζωτικές παραγωγές τον καπνό και τα κεράσια.

Κυριάρχησαν, οι δυσκολίες που προκύπτουν στη συγκομιδή των προϊόντων από την έλλειψη εργατικού δυναμικού που το εντείνει η γραφειοκρατία, η ανεξέλεγκτη αύξηση στα καύσιμα, το υψηλό κόστος εργασίας και το ανάλογο των αγροτικών εφοδίων.

Ο Κολινδρός και η Καστανιά, δύο ορεινά δημοτικά διαμερίσματα με τα ίδια θέματα καθημερινότητας όπως αυτά προκύπτουν από την ενασχόληση των κατοίκων με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Η επίσκεψη της κ. Μίχου, υλοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Στα δημοτικά διαμερίσματα της Βόρειας Πιερίας, οι συμπολίτες μας αναπτύσσοντας και παρουσιάζοντας τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας, τόνισαν την αναγκαιότητα αλλαγής στην μέχρι τώρα πορεία της χώρας και στις τελευταίες Κυβερνητικές επιλογές, καθώς  και στα αδιέξοδα που επέφεραν οι επιλογές τους στη χώρα, καθιστώντας πολύ δύσκολη την βιωματική καθημερινότητα των συνανθρώπων μας.

Χαρακτηριστικά σε όλες τις επισκέψεις της, η κ. Μίχου απολαμβάνει της αποδοχής και της συμπάθειας των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκφράζουν την στήριξη τους στο πρόσωπό της, ευχόμενοι την εκλογή της στις προσεχείς εκλογές.

Η πρώην και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής, γνωστοποιεί ότι περιμένει σε συνάντηση φιλίας και διαλόγου τους συμπολίτες μας στο πολιτικό της γραφείο, επί της οδού Κασάνδρου 40, τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 10:00-14:00 και18:00-20:00.

Πηγή: pierianews.gr

Latest Posts

Η Αυλή του Άη Βασίλη στο Αιγίνιο

Η Αυλή του Άη Βασίλη, ξεκίνησε πρώτη φορά το έτος 2000, μετά από πρωτοβουλία των μελών της Φιλαρμονικής Αιγινίου...

Ονομαστήρια Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Γέροντος Αγαθόνικου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα...

Στιγμιότυπα από τον Άγιο Αντώνιο Ολύμπου (φωτo)

<!-- Στιγμιότυπα από τον Άγιο Αντώνιο Ολύμπου (φωτo) - Pieria News

Σε δημοπρασία φόρεμα που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φόρεσε στην τελετή των Όσκαρ το 1961

AP Photo/Scott Stewart Το φόρεμα Christian Dior του Marc Bohan που φόρεσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην 33η τελετή απονομής των Όσκαρ το 1961 βρέθηκε πρόσφατα συσκευασμένο...

Μη χάσετε

Θεσσαλονίκη: Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς για μαθητές

H Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, στο πλαίσιο της 21ης Έκθεσης Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2023 που θα πραγματοποιηθεί...

Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Χωριό | 2-3 Δεκεμβρίου | Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Ο Σύλλογος Γονέων μαζί με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών γονέων, καθηγητών και μαθητών διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το...

Πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας Κατερίνης (φωτό)

Το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας Κατερίνης. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, τελέστηκε...

Πανελλήνιες 2024: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής

Φωτογραφία αρχείου από τη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI Τη δυνατότητα να αιτηθούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)...

Τα ραντάρ στους δρόμους μπορούν να μειώσουν μέχρι και 60% τον αριθμό των ατυχημάτων

Τα ραντάρ και τα ηλεκτρικά μέσα καταγραφής της ταχύτητας στους δρόμους μπορούν να μειώσουν μέχρι και 60% τον...